Popis: vnos podatkov


Takoj ko pridete domov, najdena odlagališča vpišite v register divjih odlagališč na http://register.ocistimo.si. Kliknite na »Dostop za člane« in se vpišite z enakimi podatki kot za portal Geopedia. Po potrebi se seveda prej registrirajte.

Posodobitev podatkov

Za obstoječe lokacije (te so imele celoten vnos v popisni preglednici) kliknite na »Popravi podatke o odlagališču«, vnesite številko ID iz prvega stolpca popisne preglednice, kliknite »Uredi« in pojavil se bo zemljevid, pod njim pa obrazec, v katerem lahko popravite podatke, ki so se spremenili.

Za odlagališča s »P-« v ID stolpcu tabele so navodila v nadaljevanju.

Vnos novih odlagališč

Za vnos odlagališč, na katere ste na terenu naleteli po naključju in jih popisali s pomočjo popisnega lista, kliknite na »Dodaj odlagališče«.  Isto velja za potencialne lokacije, odlagališča s »P-« v ID stolpcu tabele. Na njihovo mesto dodajte novo odlagališče s polnim naborom podatkov. V primeru, da so očiščena, pa je dovolj, da jih označite kot taka (Popravi podatke o odlagališču -> Iskanje po sloju Potencialne lokacije).

Po eno odlagališče naenkrat lahko prijavite s klikom na “Določi lokacijo na zemljevidu”: pri tem postopku samodejno s klikom miške na določeno lokacijo na zemljevidu označimo, kje se nahaja odlagališče. To poteka tako, da se približamo lokaciji, kjer je odlagališče,  pritisnemo »določi lokacijo« in nato pritisnemo na točno tisto mesto, kjer se odlagališče nahaja.

V izjemnih primerih lahko po eno odlagališče naenkrat prijavite preko vnosa koordinat skozi “določi koordinate ročno”.

Tretji in najboljši način pa je »Naloži GPX datoteko«, kjer izvozimo datoteko GPX iz našega aparata in jo naložimo v register. Tako bodo dodana vsa naenkrat.

Opombe

V pomoč sta lahko nekoliko starejša videa:

V register divjih odlagališč vnesite vse podatke o odlagališču, tudi morebitne opombe, saj bo to pomagalo prostovoljcem, da ga bodo naslednjič lažje našli in morebiti očistili.

V register divjih odlagališč lahko nalagate fotografije do velikosti 5 MB.

Nazaj na začetek