Soustvarjajte Portal pozitivnih praks

Ne zamudite naših zadnjih aktivnosti.


Dobra novica! Odprli smo PPP – Portal pozitivnih praks.

Vse, ki bi želeli svoj novinarski talent povezati s prostovoljskim delom za čistejši planet, vabimo k sodelovanju!

Na Portalu pozitivnih praks objavljamo zapise o dogodkih, primerih, zgledih, kako posamezniki ali skupine učinkovito poskrbijo za čistejše okolje (na primer: intervju z vašim najljubšim čevljarjem, reportaža o družabnem dogodku brez kozarcev in posod za enkratno uporabo).

Krovni temi sta: vsakršno ravnanje z odpadki (od preprečevanja, ponovne uporabe, pravilnega ločevanja do odstranjevanja/čiščenja) in družbeno koristne prostovoljne aktivnosti

Kot pove že ime portala, je to prostor izključno za pozitivne zgodbe o ukrepih, pobudah in rešitvah, ki navdihujejo, opogumljajo in spodbujajo k posnemanju. Portal pozitivnih praks torej ni prostor za kritike – za te vas prosimo, da jih usmerite na 2018@ocistimo.si.

Pomembno: članki niso namenjeni prodaji in oglaševanju. Prav tako pomembno: želimo si poročanja iz VSE Slovenije.

Veseli smo posrečenih intervjujev in navdihujočih reportaž, vendar zadošča tudi že kratka novička – dolžina naj ne presega ene strani A4 (po klasični novinarski formuli kdo, kje, kaj, zakaj) in seveda obvezna fotografija v ležeči obliki, velikosti najmanj 500 px (s podatkom o avtorstvu).

Ker je namen PPP, da ga z zanimanjem prebere najširši krog ljudi, se priporočamo za čist jezik in preprost, bralcu prijazen slog, če je začinjen s humorjem in domišljijo, pa toliko bolje!

Prosimo, da prispevke pošljete ali se pred pisanjem dogovorite z urednico: Jana Lavtižar, jana.c.lavtizar@gmail.com, 040 523 787. Nanjo se obrnite tudi glede vseh drugih morebitnih vprašanj in idej.


Poglej tudi ...

Mojstrica večvrednostnega recikliranja – Mojca Kavčič Perko

Stanovanje njene družine v najglobljem osrčju Stare Ljubljane, v stari hiši z oboki, ki se skorajda dotika Križank, ima le na videz samo eno, ...

Skupna omara

Ko sem v torbe zlagala oblačila za poletno potovanje, so mi v mislih brenčale zgodbe. Zgodbe oblačil. »Ah, to lahkotno poletno obleko ...